Hlavní obsah

S pozůstalými jsme se spojili, tvrdí navigátor z rallye v Lopeníku

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Posádka závodního vozu, který zabíjel při závodu v Lopeníku, bratři Josef a Michael Bartončíkové, se už zprostředkovaně kontaktují s pozůstalými obětí. Právu to řekl navigátor závodního vozu Josef Bartončík s tím, že jeho bratr Michael, který byl u volantu, je na tom stále psychicky velmi špatně a na veřejnosti se dosud neobjevil.

Foto: Prima FTV

Josef Bartončík

Článek

„Tragédii nese velmi špatně zvláště poté, co nás většina médií jednoznačně odsoudila. Přitom je celá řada už nyní jasných okolností, které se staly zcela jinak. Auto například neopustilo vozovku při průjezdu horizontem, kdy jsme vůz podle některých nezvládli, ale až padesát metrů za ním, kdy jsme se dostali již na rovný úsek. To ale vše snad ukáže probíhající vyšetřování. Osobně však například nevěřím tomu, že by se mohla najít případná technická závada na autě, jeho spodní část včetně řízení je totiž zcela zdemolovaná,“ řekl Právu Josef Bartončík.

Stále si nedokáže vysvětlit, jak se mohlo auto mimo silnici dostat, a dodal, že se silnými poryvy větru, které mohly být jednou z možných příčin, se setkali v těchto místech i jiní řidiči, a to nejen závodníci.

Pořadatel místo nezabezpečil?

Podle informací Práva však povětrnostní vlivy či selhání lidského faktoru, ať už řidiče či pořadatelů obecně, nejsou jediné varianty vyšetřování.

Policisté údajně vyšetřují i možnou přímou vinu jednoho zcela konkrétního pořadatele z vesnice, kde k tragédii došlo, který prý měl osudný úsek na starosti, ovšem nezabezpečil, aby toto místo zůstalo liduprázdné.

„K těmto informacím se nemůžeme konkrétně vyjádřit, nicméně je to jeden z detailů události, který prověřujeme, a teprve až se nám podaří najít odpovědi na všechny nebo většinu důležitých otázek, můžeme si udělat celkový obraz a vyjádřit se k vyšetřování,“ uvedl Právu mluvčí policie v Uherském Hradišti Aleš Mergental.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám