Hlavní obsah

S historkou o botičce na autě se vloudila do přízně 90leté ženy a okradla ji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté vyšetřují od září dva případy okradení seniorek. V prvním případě žena okradla seniorku o hotovost, doklady a mobilní telefon. Ve druhém případě jinou seniorku okradl muž, který se vydával za známého jejího vnuka. Policisté po pachatelích stále pátrají. O případech informovali ve čtvrtek mluvčí Eva Řádková a Jan Daněk.

Muž, který se vydával za vnuka a měl okrást seniorkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Přibližně padesátiletá žena v sobotu 3. září v Praze na Žižkově okradla devadesátiletou seniorku. Zlodějka tvrdila, že jí strážníci dali botičku na auto a že musí zaplatit pokutu 1500 korun.

Foto: Policie ČR

Podezřelá žena, která seniorku okradla o hotovost, osobní doklady a mobilní telefon

Následně žádala o zapůjčení této hotovosti, přičemž se dostala až do bytu starší ženy. Seniorka u sebe požadovanou částku neměla. Pachatelka jí tedy odcizila alespoň dvě stě korun, osobní doklady a mobilní telefon. Okradená si chybějících věcí všimla až po odchodu ženy.

Foto: Policie ČR

Pachatelka je přibližně ve věku padesáti let, menší a silnější postavy

Pachatelka, která je přibližně ve věku padesáti let a má menší, silnější postavu, je podezřelá z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Za to může jít až na tři roky do vězení.

Vydával se za známého jejího vnuka

Podobný případ okradení seniorky eviduje policie i z poloviny září. Neznámý pachatel se v ulici 5. května vloudil pětaosmdesátileté ženě do bytu. Namluvil jí, že je známý jejího vnuka, kterému se nemůže dovolat, a že se s ním má setkat u ní v bytě.

Poté, co mu seniorka uvěřila a vpustila ho do bytu, předstíral pachatel, že se vnukovi dovolal. Po skončení hovoru ženě sdělil, že mu má — dle údajné domluvy s vnukem — půjčit peníze. Seniorka uvěřila a půjčila „návštěvě” přes pět tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Podezřelý muž, který na seniorce vyloudil přes pět tisíc korun

Podezřelý muž je ve věku okolo 35 až 40 let, přibližně 175 cm vysoký, štíhlý a má krátké hnědé vlasy. Měl na sobě bílé tenisky, modré džíny a černé triko s nápisy. Mluvil česky bez přízvuku. Muž je rovněž podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody s trestem až tří let odnětí svobody.

Policisté prosí veřejnost o jakékoliv případné informace ohledně obou případů na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám