Hlavní obsah

Rychlo dávej tisícovky, nutil lupič úřednici v pražské bance

Novinky, kre
Praha

Policie pátrá po muži, který vyloupil banku v Praze 5. Přistoupil k pokladní přepážce a pracovnici banky v Archeologické ulici dal papír s instrukcemi: „To je přepadení, dej mi peníze, mám u sebe pistoli“. Za loupež mu hrozí až desetileté vězení.

Dej mi peníze, mám pistoli!Video: Policie ČR

 
Článek

Loupež se stala 31. srpna krátce před pátou hodinou odpoledne. Pracovnice banky ze strachu o svůj život muži vydala několik desítek tisíc.

„Muž si však povšiml, že dostává bankovky malé nominální hodnoty a se slovy 'Rychlo dávej, rychlo dávej tisícovky', nutil úřednici k vydání bankovek vyšší hodnoty,“ uvedla mluvčí policie Iveta Martínková.

Foto: Policie ČR

Dej mi peníze, mám pistoli!

Muž s penězi v černém igelitovém pytli odešel z banky do ulice Brdičkova. Celé přepadení zaznamenaly bezpečnostní kamery.

Může to být Slovák

„Podezřelý je ve věku mezi 30 až 35 lety, střední, zhruba 180 centimetrů vysoké postavy. Má světlou pleť a strniště kolem pusy a tváře. Nad bradou má větší důlek. Oblečen byl do černého trika s dlouhými rukávy, černých kalhot a na nohou měl bílé boty značky Nike,“ popsala mluvčí.

Během přepadení měl muž na hlavě paruku s dlouhými černými vlasy v culíku a černou kšiltovku. „Muž s úřednicí komunikoval pouze pravou stranou úst, konkrétně zvednutým pravým koutkem. Je možné, že zvednutým koutkem pouze předstíral tělesnou vadu, aby tím zamezil své případné identifikaci. Není také vyloučeno, že se může jednat o slovenského občana,“ řekla mluvčí.

Pokud někdo muže na záběrech pozná, může kontaktovat policii na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám