Hlavní obsah

Rychlík Krušnohor na Teplicku přejel výhybku, 80 evakuovaných

Aktualizováno

Rychlík Krušnohor ve čtvrtek dopoledne vyjel ze stanice Řetenice u Teplic po nesprávně postavené cestě a poškodil výhybku. Uvedl to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Nikomu se nic nestalo. Hasiči evakuovali z vlaku 80 lidí. Je to v krátké době další incident na železnici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rychlík Krušnohor na cestu ze stanice Řetenice vyrazil krátce před 09:00. „Vlak přejel výhybku, zastavil a přímo z vlaku evakuovali drážní hasiči 80 lidí a trať byla uzavřena,” řekl operační důstojník krajských hasičů.

Cestující se vrátili zpět do stanice. Škoda na výhybce je podle Drápala odhadnuta na 300 tisíc korun.

Drážní úřad chce víc kontrolovat strojvedoucí a České dráhy

Ekonomika

Na místo drážní inspektoři nevyjeli. Událost vyšetřuje Správa železnic. „Mohu pouze potvrdit, že byla poškozena výhybka. Na tři hodiny byl zastaven provoz a v současnosti se tam jezdí provizorně desetikilometrovou rychlostí,” řekl mluvčí Správy železnic Marek Illiaš.

V pátek od 08:00 do 11:00 tam bude kvůli opravě výhybky provoz zastaven, následně by měl být bez omezení.

Nebezpečná železnice: od začátku měsíce zemřeli při nehodách vlaků už čtyři lidé

Krimi

Od začátku měsíce je to už několikátý incident na železnici. Dva mrtvé a 24 zraněných si vyžádala čelní srážka dvou osobních vlaků na jednokolejné trati u obce Pernink na Karlovarsku. Strojvůdce pak nepřežil nehodu u Českého Brodu.

Kromě toho se odehrála řada dalších incidentů, při kterých nedošlo k úmrtím či zraněním. Naposledy ve středu vykolejil osobní vlak při vjezdu do stanice Medlešice na Chrudimsku.

Incidenty oživily debatu o kvalitě zabezpečení na železnici i o přetíženosti strojvůdců.

Na Chrudimsku vykolejil osobní vlak

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám