Hlavní obsah

Rychlá auta, která zablokovala Nuselský most, se znovu proháněla Prahou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci na neděli se Prahou znovu proháněla skupinka upravených aut, která koncem února zablokovala Nuselský most. Jde o mladé lidi s často závodními nebo tuningovými auty. Policie tentokrát na nic nečekala a skupinku od začátku sledovala. A byla úspěšná.

Prahou se znovu proháněla skupina tuningových autVideo: Novinky

 
Článek

Skupinka do Prahy zamířila ze Středočeského kraje. Původně měli mladí řidiči jet do Liberce, kde na ně čekala připravená policie. Jenže přišla změna plánu a konvoj aut to otočil na Prahu. Šlo o zhruba 30 až 40 vozů.

„Policisté v sobotu a neděli večer dohlíželi na skupinu upravených tuningových vozidel, zda dodržují pravidla silničního provozu,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský. Podle zjištění Novinek se do opatření zapojilo několik hlídek policie, včetně celorepublikové dopravní policie. Ta nasadila neoznačené BMW s radarem.

„Závodníci“, jak se často řidiči prezentují, mířili na Chodov, odkud poté přejeli ke stadionu na Strahov. Na záběrech na sociálních sítích z minulosti bylo vidět, jak mezi sebou obvykle závodí nebo nebezpečně kličkují v provozu. Tentokrát k tomu ale i díky přítomnosti policie nedošlo. Až na pár případů.

„Policisté zastavili jednoho řidiče, který jel v Praze rychlostí 175 km/h. Přestupek tohoto řidiče bude oznámen příslušnému správnímu orgánu,“ dodal Rybanský. Podle informací Novinek šlo o upravené BMW.

Jeden z dalších řidičů jel po Jižní spojce o téměř 30 kilometrů v hodině víc, než měl. Zároveň mu policisté kvůli nevyhovujícímu stavu vozidla zkrátili platnost osvědčení o technické kontrole.

Foto: Novinky

Prahou se znovu proháněla skupina tuningových aut.

Ze Strahova pak řidiči zamířili na parkoviště na Zličíně. Z původního počtu 30 aut na místo dorazila sotva polovina. Na Strahově jeden z účastníků srazu ve voze Audi ohrozil autobus.

Cestou na Zličín si jeden z řidičů v mercedesu zřejmě neuvědomil, že za ním celou dobu jede neoznačené policejní auto, a v ulici Na Radosti začal přes plnou čáru předjíždět jiný vůz. Asi nečekal, že se za ním hned rozblikají červenomodré majáky. Ani jeho neminula pokuta.

Ze Zličína poté skupina přejela do Čestlic, kde byl sraz po asi dvou hodinách ukončen.

Tatáž skupina lidí 25. února pořádala velký automobilový sraz v Praze. Během toho více než 150 řidičů zablokovalo na několik minut Nuselský most, ze kterého si udělali závodní trať. Policisté tehdy sklidili kritiku za to, že proti nim nijak nezasáhli. Účastníci jim z mostu stihli ujet do centra Prahy.

Noční kolaps na Nuselském mostě. Vytuněná auta závodila, policie nezasáhla

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám