Hlavní obsah

Rozdával pervitin za sex, hrozí mu deset let

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tlumačov

Varnu pervitinu odhalili domažličtí kriminalisté v pondělí večer v obci Tlumačov na Domažlicku. Padesátiletý pachatel, který pervitin vařil nejméně po dobu dvou let, neváhal drogu směnit ani za sex. Muži hrozí odnětí svobody na dobu deseti let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V době, kdy policisté varnu vypátrali, muž zrovna prodával drogu jedné ze svých stálých zákaznic. Před strážci zákona se dal ihned na útěk a nereagoval ani na varovné výstřely. „Pachatele zastavil až služební pes policejních psovodů,“ uvedla mluvčí domažlické policie Dagmar Brožová.

Na základě výpovědi svědků stihl muž v období dvou let prodat nejméně 93 gramů v hodnotě 96 tisíc korun. Strážci zákona rovněž zjistili, že muž v několika případech neváhal dávku pervitinu směnit za sex. Léčiva a jiné látky potřebné k výrobě metamfetaminu pachateli dodávali jeho známí a rodinní příslušníci.

Po provedení domovní prohlídky podezřelého byla na pozemku odhalena celá varna, kde muž drogu vyráběl. „Kriminalisté nalezli a zajistili množství chemikálií a předmětů určených k nedovolené výrobě pervitinu a již vyrobený pervitin. Jednalo se však o pouhých 1,25 gramu,“ řekla Právu Brožová. Na místě byla zadržena také žena, která si k muži chvíli před policejním zásahem přišla pro dávku.

Proti padesátiletému pachateli bylo ve středu 22. srpna zahájeno trestní stíhání. O tom, zda obviněný skončí ve vazební věznici, rozhodne zítra soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám