Hlavní obsah

Rozbitá hlava, utržené křídlo. Labutě v Praze doplatily na silvestrovské petardy

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Několik zraněných zvířat, zejména labutí, ošetřovali v pražské záchranné stanici po Silvestru. Ptáky vyplašily výbuchy zábavní pyrotechniky v centru metropole a při úprku se pak zranili, jedné labuti se například utrhlo křídlo. Podle záchranářů se na spoustu zraněných zvířat také nepřijde, protože skončí v křoví, kde uhynou.

Foto: Záchranná stanice hl. m. Prahy

Labuť v Praze přišla na Silvestra o křídlo

Článek

Zraněné labutě vozili do Záchranné stanice hlavního města Prahy hlavně z centra metropole, kde lidé ve velkém slavili příchod nového roku. „Odpalovali petardy a další pyrotechniku v těsné blízkosti vodních ptáků na březích Vltavy,“ napsali ve středu zvířecí záchranáři na svém facebookovém profilu.

Smutné prvenství. V Česku je k mání i velmi nebezpečná pyrotechnika

Ekonomika

Rány z pyrotechniky podle nich ptáky děsily. „Zvedali se z hladiny a někteří z nich v letu naráželi do překážek,“ sdělili záchranáři s tím, že například jedna labuť uhynula po nárazu do tramvajového vedení na Mánesově mostě, kde si rozbila hlavu.

Foto: Záchranná stanice hl. m. Prahy

Zraněné labutě v Praze

„Pět živých, ale zraněných labutí jsme dovezli do záchranné stanice. Jedna z nich má utržené křídlo, druhá se nemůže postavit, zbylé mají snad jen oděrky a pohmožděniny,“ upřesnili ošetřovatelé.

Opilé děti, rvačky, napadení nožem. Tak se slavil příchod nového roku v Česku

Domácí

Spoustu dalších živočichů se podle nich nepodaří najít, nebo na to dojde až během následujících dní.

„O poraněných ptácích, kteří leží někde v keřích, zatím nevíme a možná se ani nedovíme. Uhynou nebo je něco chytí a do statistik se nedostanou,“ dodali záchranáři.

Anketa

Odpalovali jste při loučení se starým rokem zábavní pyrotechniku?
Ano
14,1 %
Ne
85,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12486 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám