Hlavní obsah

Rodina prodávala heroin a k tomu pobírala 37 000 Kč na dávkách

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Policisté opět rozvířili vody na pražské drogové scéně a zadrželi rodinný klan, který trh nejen v Praze zásoboval heroinem. Dvě ženy a jednoho muže zadrželi kriminalisté minulý měsíc. Otec - hlava gangu - si užíval luxusního života a pobíral sociální dávky ve výši 37 tisíc korun.

Rodina pobírala sociální dávky a přitom prodávala heroinVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Jednapadesátiletý muž, pětačtyřicetiletá družka a jejich devatenáctiletá dcera prodávali heroin převážně v Praze 7, ale také kupci z Brna, který ho dále distribuoval. Denně prodali přibližně 100 gramů drogy za 30 tisíc korun. Mohli si tak vydělat několik miliónů.

Foto: Policie ČR

Rodina si žila v luxusu

„Kriminalisté zadrželi trojici ve stejný den a hodinu na různých místech Prahy. Při provedené domovní prohlídce v jejich luxusním bytě v pražských Holešovicích policisté nalezli a zajistili více než sto tisíc korun, které s největší pravděpodobností pocházely právě z trestné činnosti,“ informovala Novinky mluvčí policistů Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Rodina si žila v luxusu

Otci hrozí nejen obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, ale také z vydírání. Lidem, kteří od něj kupovali heroin, totiž vyhrožoval zabitím, když někomu řeknou o jeho obchodech.

Foto: Policie ČR

Rodina si žila v luxusu

Rodina si žila luxusním životem. Kromě luxusního bydlení, měli také drahé auto a svůj volný čas trávili na vybraných akcích. Například ve VIP zóně při utkání Davis Cupu. Na jejich zábavu ale přispíval také stát, a to prostřednictvím sociálních dávek ve výši 37 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Rodina si žila v luxusu

Reklama

Výběr článků

Načítám