Hlavní obsah

Rodičům zemřelého Vítka hrozí obvinění ze zanedbání povinné péče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV

Rodičům Vítka Kalouska, kterého v neděli našli záchranáři po několikadenním pátrání mrtvého, hrozí obvinění ze zanedbání povinné péče. "Na případu se pracuje, shromažďují se všechny podklady pro případné trestní stíhání," řekl ČTK mluvčí trutnovské policie Petr Kopecký.

Foto: HZS MSK

Pohyb v rozvodněném kanále části řeky Opavy

Článek

Dodal, že policisté potřebují na uzavření případu několik dní. Případem se bude zabývat i Krajské státní zastupitelstvo v Hradci Králové. "Obecně je možné říci, že je povinností rodičů se o dítě starat tak, aby se mu nic nestalo, ale v tomto případě ještě neznám podrobnosti," uvedla státní zástupkyně Renáta Vesecká.

Podle rodičů dvouapůlletý chlapec odešel se svým jezevčíkem z domova v Borovnici ve čtvrtek kolem 15:00. Zmizení syna ale nahlásili až po více než dvou hodinách. Dítě pak hledaly stovky lidí, ale našly je mrtvé až v neděli. Pravděpodobnou příčinou úmrtí bylo podchlazení malého chlapce, který podle policistů musel v těžkém terénu ujít několik kilometrů.

Reklama

Související články

Pátrači stále nenašli malého Vítka

Pátrací akce po malém Vítkovi Kalouskovi z Borovnice na Královéhradecku, který se ve čtrvrtek večer ztratil svým rodičům, byla večer oficiálně přerušena. Okolí...

Mrtvého Vítka zahříval jeho jezevčík

Pátrači po čtyřech dnech našli dvouapůlletého Vítka Kalouska. Ležel mrtvý šest kilometrů od bydliště v Borovnici v poli u obce Ždírnice na Trutnovsku. Tělo...

Výběr článků

Načítám