Hlavní obsah

Rodiče Zelenkova partnera vraždy v nemocnici zaskočily

– HAVLÍČKŮV BROD
Právo, ČTK, mat

Rodiče přítele Petra Zelenky si nedokážou vysvětlit motivy jeho údajného činu. Obviněný bydlel přibližně dva roky u jejich syna, s nímž měl homosexuální vztah. Rodiče Zelenkova přítele žijí ve stejném panelovém domě.

Článek

"Byl to vždy milý a příjemný kluk, nemám pro to vysvětlení, bylo to jako blesk z čistého nebe," řekl včera otec Zelenkova přítele, který nechce uvádět své jméno. Zelenka prý často říkal, jak si to bere a duševně těžko snáší, když v nemocnici někdo umře. "Možná to říkal o někom, koho sám zbavil života. Jestli to hrál, musel to být člověk dvou tváří a herec první třídy," řekl otec.

Zelenkovi údajně svého syna vyhodili z domu, rodiče přítele ale podezřelý navštěvoval. "Petr u nás na návštěvách například pomáhal s nádobím, hrál si s malým synovcem našeho syna, prostě nemám pro to vysvětlení," uvedl otec. Syn podle něj v pondělí odjel do lázní.

Petr Zelenka vystudoval Střední zemědělskou školu v Jihlavě a ve stejném městě si pak doplnil kvalifikaci zdravotní sestry na Střední zdravotnické škole. Před osmi lety rovnou ze školy nastoupil do Jihlavské nemocnice, kde nejdříve pracoval jako sanitář a pak na středisku záchranné služby. Údajně pro problémy s docházkou a ve vztazích s ostatními zaměstnanci odtud odešel a v březnu 1999 nastoupil do nemocnice v Havlíčkově Brodě.

Role záchranáře se však nejspíš nechtěl vzdát. V letech 2003 až 2004 sloužil i na novém působišti v záchrance jako externista. "V roce 2004, ačkoliv mu běžela smlouva, už vůbec nesloužil," uvedl nynější ředitel krajských záchranářů Lukáš Kettner. Podle Hájka vždy pracoval pod dohledem lékaře.

Nadřízení a kolegové obviněného se shodují v tom, že to byl člověk pracovitý, aktivní, sám se vzdělával. V brodské nemocnici pracoval sedm a půl roku. Za celou dobu na něj nebyla podána žádná stížnost.

Reklama

Související témata:

Související články

Nemocniční vrah není ve vazební cele sám

Třicetiletý muž z Jihlavy, jehož východočeští kriminalisté v pátek obvinili se sedmi dokonaných a deseti nedokonaných vražd pacientů oddělení...

Výběr článků

Načítám