Hlavní obsah

Rodiče tříleté holčičky z Kadaně zabil pervitin

Právo, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KADAŇ

Dlouhé tři dny strávila tříletá Klárka z Kadaně na Chomutovsku v nájemním bytě v Chomutovské ulici se svými mrtvými rodiči. Dobu od jejich smrti do okamžiku, kdy těla i maličkou našli příbuzní, určila soudní pitva. Dokázala také, že oba zemřeli na předávkování drogami.

Foto: Milan Zoubek

Hradozámecká noc v klášteře Kladruby

Článek

"Podle pitevního protokolu zemřeli 1. února na následky otravy, způsobené užitím velkého množství psychotropní látky pervitin. O tři dny později je našli příbuzní. Cizí zavinění nebylo zjištěno a proto policie případ po došetření odloží," uvedla v pondělí mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.

Tříletá Klárka žije nyní u babičky a dědečka. Oba se podle sousedů s holčičkou intenzivně stýkali, a tak by mohli na minimum snížit dopad hrůzného zážitku, jímž v tak útlém věku musela projít. Čtyřiatřicetiletý muž a jeho o dva roky starší manželka doplatili životem na závislost na  drogách.

Snažili se s drogami přestat

"Ti lidé využívali našeho programu, ale naposledy tu byli tak před rokem. Domnívali jsme se, že už se závislosti zbavili. Jejich smrt námi otřásla," připustil Jan Hudák z občanského sdružení Světlo, které provozuje kadaňské K-centrum.

Sousedé mrtvých se vesměs shodli na tom, že s rodinou nebyly potíže. "Vědělo se, že mají problémy s drogami. Ale nebyli výstřední, ani se za nimi nestahovaly žádné živly. Hlavně on byl takový tichý. Je to tragédie, nejvíc pro holčičku, O tu se starali dobře," shodli se sousedé.

Podle Hudáka mohlo jít o nešťastnou náhodu. "Stává se, že se lidé snaží závislosti zbavit, dlouho abstinují a pak je to jednou přemůže. Protože dlouho nebrali, je u nich větší pravděpodobnost, že správně neodhadnou dávku nebo kvalitu a může je to stát život," připustil.

Reklama

Výběr článků

Načítám