Hlavní obsah

Rodiče na Frýdecko-Místecku našli syna mrtvého v kostele. Nejspíš ho ubodal zloděj

Aktualizováno

Obrovský šok prožívá od čtvrtečního večera obec Baška na Frýdecko-Místecku poté, co ve zdejším kostelíku našli rodiče ubodaného 19letého syna. Podle místních lidí měl mladík klíče od kostela, protože tam chodil hrát na varhany.

Policisté v Bašce na Frýdecko-Místecku prověřují násilnou smrtVideo: Aktu.cz

 
Článek

Protože se dlouho nevracel domů, začali ho hledat. V kostele u svých milovaných varhan ležel mrtvý celou noc a následující den.

Mezi místními se spekuluje, že se mladík stal obětí zloděje, kterého v kostele překvapil. Jiní mají za to, že se oba znali a motiv byl úplně jiný.

Policie zatím uvedla jen to, že v souvislosti s vraždou zadržela jednu osobu, kterou vyslýchá. Zda bude podezřelý i obviněn, by mělo být jasné během pátku.

V pátek ráno se před kostelem v Bašce objevily první svíčky. „Je to neuvěřitelná tragédie. Byl to velmi milý chlapec, který pochází z věřící rodiny. Tatínek je středoškolský učitel, maminka zpívá ve zdejším kostelním sboru. Vůbec nechci věřit tomu, co se stalo,“ řekla starší žena, která procházela ráno kolem kostela.

Foto: Aleš Honus, Právo

V pátek ráno již policie odstranila pásky kolem kostela.

Devatenáctiletý mladík byl v Bašce velmi oblíbený. „V létě dokonce připravoval letní tábor, kde působil jako instruktor. A miloval hudbu. Místní farář mu velmi důvěřoval, proto mu půjčil klíče od kostela, aby tam mohl ve volných chvílích cvičit na varhany,“ řekla další žena.

Podle ní k vraždě došlo možná už několik desítek hodin předtím, než bylo tělo varhaníka nalezeno. Kostel totiž bývá během týdne často liduprázdný, obec nemá vlastního faráře, dojíždí sem polský duchovní, jenž působí v nedaleké Skalici.

Navíc v tomto týdnu byl farář mimo republiku. „Protože se mladík nevrátil domů, rodiče ho začali hledat. Je to hrůza, co se stalo,“ dodala žena, která mladíka znala.

Foto: Aleš Honus, Právo

V pátek ráno již policie odstranila pásky kolem kostela.

Násilná smrt na Frýdecko-Místecku: Policie se sjela ke kostelu, obětí je zřejmě varhaník

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám