Hlavní obsah

Rodiče, kteří nepustili své děti nikdy z bytu, půjdou před soud

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Žalobci poslali k soudu rodiče, kteří své děti nepustili celý jejich život ven z bytu v centru Prahy. Informovala o tom Česká televize. Jsou obžalováni z týrání svěřené osoby, za což jim hrozí až dvanáct let. Policisté případ vyšetřují od jara.

Článek

Policisté objevili děti ve Vinohradské ulici letos v dubnu. Za celý svůj život nebyly venku a neměly ani rodné listy. Tříletý chlapec a rok a půl stará holčička přišli podle rodičů na svět doma. Děti byly dobře živené, ale jevily známky psychické deprivace. Když je policisté objevili, reagovaly překvapeně i na hračky.

Policisté o případu informovali až letos v listopadu. Do jednoho z bytů na Vinohradské ulici přijeli urovnat spor mezi partnery.  Zajímaly je také okolnosti týkající se dvou přítomných nezletilých dětí.

Rodiče, oba ve věku 36 let, jim řekli, že se děti narodily doma bez lékařské asistence a nemají ještě ani rodný list. Kriminalisté, kteří se vzápětí začali případem zabývat, zjistili, že děti dosud nikdy neopustily byt a nikdy nebyly u lékaře.

Rodiče jsou ve vazbě. Pokud budou odsouzeni, hrozí rodičům až 12 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám