Hlavní obsah

Rodiče dětí zneužívaných pedofily půjdou před soud

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

V aféře kolem řádění německých pedofilů na Klatovsku míří k soudu další její aktéři. Státní zástupkyně podala obžalobu na rodiče dětí, které cizinci sexuálně zneužívali. Viní je z toho, že svým ratolestem umožnili stýkat se s pedofily.

Článek

"Zanedbávali řádnou výchovu svých nezletilých dětí ve věku 10, 11, 15 a 17 let a nedostatečným plněním svých výchovných povinností jim umožnili dlouhodobé sexuální kontakty s pedofilně orientovanými osobami ze SRN, ačkoliv byli na nebezpečí pohlavního zneužívání dětí těmito osobami opakovaně upozorňováni pracovníky orgánu sociálně právní ochrany dětí," řekla ve čtvrtek šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová.

Policisté ale neprokázali, že by rodiče o sexuálním zneužívání dětí věděli a materiálně z toho kořistili.

Z trestného činu ohrožování mravní výchovy mládeže jsou obžalováni devětapadesátiletý muž a jeho o šestnáct let mladší žena z obce, kde měli němečtí pedofilové odstavený obytný karavan. Právě do něho děti lákali a prováděli s nimi sexuální orgie, přičemž jejich mlčení si vykupovali různými dárky, ale i penězi.  

Za to je letos v lednu krajský soud v Plzni poslal do vězení. Kurt Schmitz (48) půjde na tři roky za mříže, Johann Reinhard Weise (62) stráví v káznici o dva roky déle. Po odpykání trestu musejí opustit republiku a až do odvolání se nesmějí vrátit. [celá zpráva]

Děti to vždycky nějak okecaly, říká matka

Policie podezřelé Němce zatkla loni v červnu. Stíhaná matka přísahala, že o zneužívání svých dětí neměla ani ponětí. V rozhovoru pro Právo tvrdila, že se s manželem dětí opakovaně ptali, jestli je Němci nějak neobtěžují. "Ještě se na nás rozčilovaly, proč se pořád ptáme. Je fakt, že dostávaly různé dárky i peníze. Dokázaly to vždy okecat s tím, že jde o odměnu například za to, když umyly karavan, nebo že dostaly dárek k narozeninám," pokračovala žena.

Uvedla také, že několikrát děti v karavanu zkontrolovala. "Normálně tam měly puštěné video s pohádkami," řekla. Snímky z minikamery, kterou tam později instalovali policisté, ale ukázaly, že tam ve skutečnosti docházelo k sexuálním hrátkám.

Za ohrožování mravní výchovy mládeže hrozí rodičům až dvouletý trest vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Němečtí pedofilové zůstávají ve vazbě

Jiskřička naděje, kterou měli dva němečtí pedofilové na propuštění z vězení, ve středu definitivně vyhasla. Krajský soud v Plzni rozhodl, že Johan Reinold...

Výběr článků

Načítám