Hlavní obsah

Bratr dal ženě pod stromeček Audi A3. Při přihlášení zjistila, že je kradené

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

O vozidlo Audi A3, které dostala jako vánoční dárek od bratra, přišla 29letá žena, když jej přišla přihlásit do registru v Olomouci. Zjistilo se totiž, že bylo ukradeno v zahraničí. Právo o případu informovala ve středu policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V úterý dopoledne obdrželi policisté informace od pracovníka registru silničních vozidel v Olomouci o automobilu v pátrání,“ uvedla mluvčí.

Úředník podle ní v průběhu přihlašování osobního motorového vozidla Audi A3 zjistil, že je po autě vyhlášeno od října 2017 pátrání ve Francii.

V Olomouci se zřítila stěna v domě na náměstí

Krimi

„Po vozidle pátrala i belgická policie,“ poznamenala Vaňharová. Proč bylo pátrání vyhlášeno po jednom autě ve dvou zemích, není zatím podle ní zřejmé. „Je to čerstvá záležitost. Bližší okolnosti zjišťujeme. Víme však, že trestný čin krádeže se stal ve Francii,“ poznamenala mluvčí.

Na dálnici u Olomouce zemřel chodec

Krimi

Policisté podle ní zjišťují i bližší okolnosti, za jakých se auto dostalo do ČR. „Jednalo se o dovoz ze zahraničí. To, jestli jej tam koupil bratr ženy přímo, nebo se sem dostalo přes prostředníka, je předmětem šetření,“ konstatovala Vaňharová.

Automobil policisté zajistili jako důkaz v trestním řízení. „Ještě 24. prosince se 29letá majitelka těšila z krásného vánočního dárku, o pár dní později radost vystřídala starost,“ podotkla mluvčí.

„Trestný čin se stal ve Francii. Teď prostřednictvím mezinárodní spolupráce přes policejní prezidium čekáme na další instrukce příslušné země, co dál v té věci konat,“ dodala Vaňharová s tím, že u nás nebylo v souvislosti s případem zatím zahájeno řízení pro podezření ze spáchání trestného činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám