Hlavní obsah

Řidička vylétla z vozovky a smetla čtyřčlennou rodinu

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prachatice

Čtyřiadvacetiletá řidička BMW nezvládla v pondělí večer levotočivou zatáčku u Prachatic, vyjela mimo silnici, kde v té době procházela čtyřčlenná rodina. Bez zranění vyvázl pouze otec, matka a dvě děti skončily v nemocnicích.

Článek

„Sedmatřicetiletá žena a pětiletý chlapec byli těžce zraněni, devítiletá dívka utrpěla lehčí zranění,“ informovala Právo mluvčí záchranné služby Petra Kafková. Devítiletou holčičku převezli záchranáři na chirurgické oddělení prachatické nemocnice s podezřením na zlomeninu nohy.

„Žena utrpěla závažné poranění hlavy. Po zajištění základních životních funkcí jsme ji transportovali vrtulníkem na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice. Na jednotce intenzivní péče dětského oddělení skončil s rovněž těžkým poraněním hlavy asi pětiletý chlapec," uvedla Kafková.

Mluvčí českobudějovické nemocnice Jan Dušek upřesnil, že matka je ve velmi vážném stavu a je jí poskytována maximální lékařská péče. „Chlapcův stav je stabilizovaný,“ podotkl mluvčí.

Nehoda se stala po půl osmé večer na výpadovce k obci Oseky ze Strakonic. „Řidička vyjela mimo silnici a rodina tam shodou okolností procházela. Zatím jsme nikoho neobvinili a podrobnosti prošetřujeme,“ dodala mluvčí Joklová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám