Hlavní obsah

Řidička se vyhnula střetu s jelenem. Za chvíli jí na auto skočil další

Těžko uvěřitelný příběh se odehrál v úterý na Českolipsku. Řidička tam pohotově zabránila střetu s jelenem. Když se však rozjížděla, skočil jí na auto další jelen, který parohy zaútočil na čelní sklo.

Foto: Policie ČR

Poničené auto po útoku jelena

Článek

Sedmatřicetiletá řidička podle policie jela v podvečer mezi Postřelnou a Mimoní, když na 33. kilometru uviděla asi kilometr od sebe statného jelena, který přecházel silnici. Zastavila a počkala než přejde.

Samozřejmě se jí ulevilo, že se s jelenem nesrazila a nevznikla škoda. Začala se pomalu rozjíždět, když zažila šok.

„Z pravého silničního příkopu z čista jasna vyskočil druhý, stejně velký jelen a dopadl na kapotu jejího auta. Potom svými parohy zaútočil na přední sklo právě v místě řidiče. To se naštěstí nevysypalo, ale jen popraskalo,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Foto: Policie ČR

Zničené auto po útoku jelena

Chvíli jí hleděl do očí

Jelen jí podle mluvčí dokonce chvíli hleděl do očí, než se sebral, seskočil dolů a zmizel v českolipské krajině. Napáchal škodu za 100 tisíc korun, ženu naštěstí nezranil. Přijet však pro ni musel manžel.

„Řidička si prý 28. února určí jako datum svých druhých narozenin, protože nebýt kvalitního předního skla auta, mohl ji jelen svými parohy zabít,“ podotkla mluvčí.

Pytlák zastřelil u Plzně jelena evropského v době hájení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám