Hlavní obsah

Řidička najela na dálnici D46 do protisměru, spolujezdkyně volala na policii, co má dělat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Špatný den měla v úterý čtyřicetiletá řidička osobního auta z Blanska. Po poledni v Prostějově mylně odbočila a ocitla se na dálnici D46 v protisměru. Její spolujezdkyně volala na policii, co má dělat. Až poté, co si vyslechla radu, zastavila při krajnici. Vše se naštěstí obešlo bez kolize. Novinky o tom ve středu informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: MD

Značka stop protisměr

Článek

„V úterý krátce před třináctou hodinou jsme na lince 158 přijali oznámení o jízdě osobního vozidla v Prostějově na dálnici D46, které jelo v protisměru směrem na Vyškov. Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky,“ uvedl mluvčí.

Vedle několika dalších řidičů hlásících jízdu vozidla v protisměru zavolala podle něj na tísňovou linku také spolujezdkyně samotné řidičky, která omylem najela do protisměru na 26. kilometru dálnice. Žádala o radu, co dělat.

„Řidička si hned po nájezdu na dálnici uvědomila, že jede v protisměru. Operační důstojník ji navedl, aby odstavila auto na krajnici a aby z něj všichni vystoupili do bezpečného prostoru za svodidla a počkali na policisty,“ konstatoval Hejtman.

Policisté podle něj přijeli během okamžiku. „Nechali řidičku vůz otočit a sjet z dálnice. Poté ji podrobili dopravní kontrole. Žena nebyla pod vlivem alkoholu, ani pod vlivem jiné látky. Uvedla, že špatně odbočila a omylem vjela do protisměru na dálnici,“ doplnil policejní mluvčí.

Bez úhony však řidička nevyvázla. Policisté jí na místě udělili pokutu ve výši 4500 korun.

Co dělat, pokud se ocitnete v protisměru

  • Zastavte na krajnici, ideálně na levé vedle nejpomalejšího jízdního pruhu, pokud to však možné není, pak neriskujte a zastavte co nejblíže středovému pásu dálnice.
  • Zapněte varovné blinkry, ať je vaše auto více vidět.
  • Utečte z vozidla v reflexní vestě za svodidla. Bohužel i správně odstavené vozidlo představuje vysoké riziko srážky.
  • Volejte linku 158 a informujte policii o své poloze, vyčkejte do jejího příjezdu.

Totální ztráta rozumu: Řidička na D6 otočila v plném provozu auto do protisměru. Kvůli známce

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám