Hlavní obsah

Řidička autobusu ulomila zrcátkem signalizaci železničního přejezdu

Teplice

Zpětným zrcátkem ulomila v úterý ráno řidička autobusu v Teplicích signalizaci na železničním přejezdu. Nikdo se při nehodě nezranil, oprava přejezdu ale komplikuje dopravu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Poškozená signalizace na přejezdu.

Článek

Nehoda v Duchcovské ulici u železničního přejezdu se stala v 8:42. "Řidička autobusu MHD se údajně vyhýbala protijedoucímu vozidlu a při tom zpětným zrcátkem zachytila světelnou signalizaci přejezdu, kterou poškodila. V autobuse byla zhruba desítka lidí, zraněn ale nikdo nebyl," popsala okolnosti nehody mluvčí policie Ludmila Světláková.

Motoristé by podle ní měli být opatrní a respektovat pokyny. Jde o frekventovanou silnici a tvoří se tam kolony. Dopoledne se tam stala další nehoda tří aut, i ta se obešla bez zranění.

Foto: cesty dopravní železniční Správa, ČTK

Nehoda autobusu na přejezdu zkomplikovala dopravu v Teplicích na výpadovce směrem na Duchcov.

Podle mluvčího Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marka Illiaše způsobila řidička autobusu na zabezpečení přejezdu škodu za statisíce korun. Než bude zabezpečení opravené, bude přejezd provizorně osazen jen výstražným křížem.

"Pro řidiče to znamená, že tam mohou přejíždět jen 30kilometrovou rychlostí a musí se přesvědčit, že překonání přejezdu je bezpečné. Strojvůdci, kteří budou přejíždět přes přejezd, pojedou maximálně desetikilometrovou rychlostí a budou opakovaně houkat, aby na sebe upozornili," řekl Illiaš.

Správa má ale podle něj všechen materiál potřebný k opravě na skladě, přejezd by tak měl být opraven už ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám