Hlavní obsah

Řidiče z Klatovska stíhají za zranění cyklistky, otevřel jí dveře do cesty

Právo, pab
Klatovy

Na nepozornost při otvírání dveří doplatil 75letý řidič z Klatovska, který si nevšiml právě projíždějící cyklistky. Ta po nárazu upadla na zem a při následném vyšetření v nemocnici lékaři zjistili, že má zlomený prst. Seniora nyní policie obvinila z ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozí mu rok vězení a může přijít i o řidičák.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala letos v dubnu v ulici T.G Masaryka v Sušici. Řidič zastavil při pravém okraji vozovky a čekal na svého známého z místní pekárny. Jakmile muž vyšel z objektu, senior otevřel dveře vozidla a chystal se vystoupit, když se ozvala rána.

„V tu chvíli totiž vozidlo míjela 66letá žena na jízdním kole, která vrazila do dveří pravou částí řídítek. Poté upadla na vozovku a zranila se,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Cyklista narazil do zemědělského postřikovače. Utrpěl devastující zranění

Krimi

Podle policistů obviněný muž jako řidič porušil důležitou povinnost, a to tím, že se před otevřením dveří dostatečně nepřesvědčil o tom, že neohrozí nebo neomezí další účastníky silničního provozu.

Policistům u výslechu tvrdil, že se sice podíval do zpětného zrcátka, ale protože měl pootevřené dveře, cyklistku ve špatném úhlu přehlédl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám