Hlavní obsah

Řidiče v Brně naháněla policie, pasažéři raději vyskočili za jízdy

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Honička brněnských policistů s řidičem osobního vozidla skončila poté, co pasažéři auta za jízdy vyskočili ven. Podle informací policie si dva muži najali dvaadvacetiletého řidiče pro odvoz z Brna. Když řidič začal policii ujíždět, rozhodli se z jeho auta vyskočit. Událost se stala už koncem června, policisté v pátek zveřejnili video z honičky.

BEZ KOMENTÁŘE: Pasažéři vyskákali za jízdy. Video: Policie ČR

 
Článek

Podle kamerových záznamů se incident odehrál v noci 21. června. Dva muže měl za úplatu odvézt z Brna náhodný dvaadvacetiletý řidič, kterého potkali na benzinové pumpě. Problémy nastaly, když je chtěla v Zapletalově ulici v Brně zkontrolovat policejní hlídka. Řidič se jí totiž rozhodl i s pasažéry ujet.

„Pasažéři mu domlouvali, aby zastavil, on jim však odvětil, že nevlastní řidičský průkaz, v minulosti už ujížděl a bojí se případného vězení,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb. První z cestujících se poté rozhodl situaci řešit tím, že za rychlé jízdy vyskočil do vysoké trávy. Druhý jej krátce nato následoval, jemu řidič už přibrzdil.

Poté, co muži z auta vyskočili, nechali policisté řidiče ujet a šli se ujistit, že se muži při kaskadérském kousku nezranili. Ti naštěstí vyvázli bez vážnějších zranění.

„Totožnost řidiče zjistili policisté během několika hodin. Po důkladném prošetření všech okolností se teď přestupky dvaadvacetiletého muže za volantem bude zabývat správní orgán,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám