Hlavní obsah

Řidiče pražského autobusu nutil změnit trasu jízdy a hrozil zbraní

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie vyšetřuje případ z neděle, kdy muž vyhrožoval řidiči autobusu městské hromadné dopravy zbraní a vyžadoval změnu trasy jízdy. Z vozidla nakonec vystoupil a před příjezdem strážníků stihl zmizet, později ho ale dopadli.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal po deváté hodině večer ve stanici Weberova v autobusu, který mířil do zastávky Na Knížecí na pražském Smíchově. „Muž žádal řidiče o změnu trasy do zastávky Smíchovské nádraží a tvrdil, že má u sebe zbraň,“ sdělila mluvčí strážníků Jiřina Ernestová.

Řidič trasu nezměnil a pachatel nakonec sám vystoupil a zmizel. „Ve chvíli oznamování už odešel z autobusu neznámo kam,“ popsala mluvčí.

Zbraň nakonec neměl

Hlídka strážníků prohledávala okolí a muže našla ve stanici Kotlářka. Podezřelý u sebe neměl doklady. Kromě sdělení jména také tvrdil, že mu je pětapadesát let. Strážníci u něj zbraň nenašli.

„Dechovou zkoušku na alkohol nebo jiné návykové látky muž odmítl. Celý případ si k dalšímu šetření převzala přivolaná hlídka státní policie,“ dodala Ernestová.

Policie případ řeší jako přestupek proti občanskému soužití. „Muž byl pod vlivem alkoholu a skončil na záchytné stanici,” sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám