Hlavní obsah

Řidič vyfotil tajně hlídkující policisty. Hned dostal pokutu

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varování na sociální síti před policisty projíždějícími v neoznačeném autě se nevyplatilo řidiči na Českolipsku. Muž tajně hlídkující dopravní policisty odhalil, když projížděl od Zákup na Českou Lípu, držel se za nimi, za jízdy jejich auto vyfotografoval a fotku s upozorněním, že policisté míří do České Lípy, umístil na sociální síti do jedné lokální skupiny. Jenže policisté tuto skupinu pravděpodobně sledovali.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Už předtím si díky malému provozu všimli, že za nimi stále jede stejné vozidlo. Když se objevila fotografie jejich auta, bylo podle celkové kompozice snímku vysoce pravděpodobné, že je jeho autorem řidič osobního vozidla jedoucí za nimi. Rozhodli se ho proto zkontrolovat,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle ní se podezření policistů rychle potvrdilo. „Řidič byl totiž velmi podobný muži z profilové fotografie na sociální síti. A k přestupku se následně bez výmluv přiznal a zaplatil pokutu, kterou mu policisté uložili,“ upřesnila policejní mluvčí.

Nespokojení pendleři se sjeli u hranic. Policie řešila přestupky

Koronavirus

Pokutu řidič dostal za to, že se plně nevěnoval řízení, držel v ruce mobilní telefon, fotografoval a psal zprávu.

„To, že na naše služební vozidla nebo na kontrolní stanoviště někdo upozorňuje ostatní motoristy, nám nevadí. Naopak, podobná varování působí ve svém důsledku jako užitečná prevence, protože mnohé řidiče přimějí k tomu, aby ubrali plyn a chovali se na silnici slušněji. Řidiči ale během jízdy nesmějí držet v ruce mobilní telefon a musejí se plně věnovat řízení,“ dodala Ivana Baláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám