Hlavní obsah

Řidič v Jaroměři zatroubil na chodce v cestě, ten mu zdemoloval čelní sklo

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaroměř

Rozbité čelní sklo auta řešili policisté v úterý v Jaroměři. Časně ráno tudy projížděl řidič, kterému zablokoval průjezd podnapilý chodec. Řidič na něj zatroubil, opilec ale místo uvolnění cesty skočil na kapotu auta a rozbil čelní sklo, čímž způsobil škodu asi 5000 korun. Ve středu o tom informovala mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Foto: Policie ČR

Zásah policejní hlídky v Jaroměři

Článek

Událost se stala 35 minut po půlnoci. Řidič vozidla Škoda Octavia projížděl Palackého ulicí, když mu cestu zablokoval chodec. Muž za volantem na chodce zatroubil, ovšem místo uvolnění silnice se chodec zachoval agresivně.

Foto: Policie ČR

Zásah policejní hlídky v Jaroměři

„Spustil příval nadávek a posléze obrátil svůj vztek proti vozidlu,“ řekla Prachařová. Vyskočil na kapotu automobilu a začal mlátit do čelního skla, dokud neprasklo. „Z vozu pak upadl na vozovku,“ dodala Prachařová.

Foto: Policie ČR

Zásah policejní hlídky v Jaroměři

Řidič proto zavolal policii. Přivolaná hlídka provedla dechovou zkoušku na alkohol u obou mužů, a zatímco u řidiče vyšla negativně, chodec nadýchal 1,61 promile. Pádem z vozu se zranil, policisté jej proto odvezli do nemocnice.

Foto: Policie ČR

Rozbité čelní sklo

Škoda na čelním skle a karoserii vozu byla předběžně odhadnuta na 5000 korun, čin tedy policisté kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití a poškozování cizí věci. „Za toto jednání by mohla pachateli hrozit až několikatisícová pokuta,“ sdělila Prachařová.

Foto: Policie ČR

Rozbité čelní sklo

Nemusí to ale skončit jen u pokuty. „V případě, že škoda se ukáže jako vyšší, než se původně odhadovalo, může být přestupek překvalifikován na trestný čin výtržnictví,“ řekla Prachařová. V takovém případě by muži hrozilo odnětí svobody až na dva roky.

Policisté čin nadále prověřují, zejména pak to, zda se odehrál, jak bylo popsáno. „Žádáme proto všechny případné svědky, kteří byli v úterý 1. 5. 2018 v době události (00:35 hodin) v Palackého ulici a mohli by k ní podat svá svědectví, aby se přihlásili na obvodní oddělení policie v Jaroměři, buď osobně nebo telefonicky na číslo 974 534 741. Za všechna svědectví, která povedou k přesnému objasnění, předem děkujeme,” řekla Prachařová.

Reklama

Výběr článků

Načítám