Hlavní obsah

Řidič unesené avie seděl svázaný v nákladovém prostoru

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

Policie nalezla unesenou poštovní avii nedaleko parkoviště Kadrnoška na Tachovsku. Řidič seděl svázaný v uzamčeném nákladním prostoru. Podle policejního zdroje z auta zmizely tři bezpečnostní kufry s 2,8 miliónu korun. Policisté po poštovním voze pátrali od úterního večera, kdy se řidič nevrátil na plzeňskou centrálu pošty.

Foto: Ilustrační foto

Přívěsné vozíky jsou pro zloděje dobrým artiklem, jejich proměna nezabere čas a na trhu jsou žádané.

Článek

Řidič vyjel včera v 15. hodin a objížděl poštovní pobočky. "Trasa poštovního vozu vedla přes okresy Plzeň-sever a Tachov.  Ve večerních hodinách se měl nákladní vůz vrátit zpět do Plzně, to se ale nestalo," informoval Novinky.cz mluvčí plzeňské policie Petr Kovář.

"Zmizení vozu i s řidičem bylo oznámeno plzeňským kolegům ve 21:45," potvrdil tachovský policejní ředitel Lubomír Kučera.

Policisté začali hned po poštovním voze i řidiči pátrat. Svědci viděli ujíždějící vůz na Tachovsku, proto se policisté zaměřili na tento kraj. Postavili hlídky na silnice, na pomoc jim vzlétl vrtulník.

Teprve dnes dopoledne měli štěstí. Avie byla zaparkovaná nedaleko motorestu U Kadrnošky na Tachovsku. Vůz stál na lesní cestě, takže ze silnice na něj nebylo vidět. Řidič strávil svázaný v nákladovém prostoru celou noc. Podle jeho výpovědi jej pachatel, či pachatelé paralyzovali slzným plynem a pak jej zamkli uvnitř. V psychickém šoku byl převezen do nemocnice. Lupiči z vozu ukradli tři bezpečnostní kufry, ve kterých byly téměř tři milióny korun.

Poštovní vůz terčem lupičů

Pokud by šlo o loupež, je to v krátké době již druhé přepadení poštovního vozu. Dva ozbrojení muži převlečení za policisty vyloupili minulý pátek poštovní avii u Šternberka na Olomoucku. Řidiče donutili zastavit, spoutali ho a s asi čtyřmi milióny korun ujeli připraveným vozem. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám