Hlavní obsah

Řidič ujížděl policistům na Sokolovsku s proraženými pneumatikami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté chtěli v sobotu zastavit řidiče škodovky vyjíždějícího z parkoviště v Lokti nad Ohří na Sokolovsku. Jenže ten toho nedbal a začal zběsile ujíždět. Policisté na dálnici u Sokolova natáhli zastavující pás, který propíchl všechny gumy na vozidle. Zastavilo však až po několika kilometrech. Osmatřicetiletý řidič byl pod vlivem pervitinu. Řídil, ačkoliv měl opakovaně, konkrétně šestkrát, soudem vyslovený zákaz řízení.

Řidič ujížděl z proraženými pneumatikamiVideo: Policie ČR

 
Článek

„S vozidlem měl vyjíždět z parkoviště, kde si ho všimla policejní hlídka, která se je rozhodla zastavit a zkontrolovat jeho osádku. Osmatřicetiletý muž ale na výzvy nereagoval a s vozidlem začal ujíždět směrem k dálnici D6, na kterou najel ve směru na Sokolov,“ popisoval ve středu mluvčí karlovarské krajské policie Jan Bílek.

Další hlídka se pokusila ujíždějící vozidlo na dálnici D6 pomocí světelného kužele zastavit. „Muž ale na výzvy nereagoval a s vozidlem nezpomaloval. Proto se policisté rozhodli použít zastavovací pás, přičemž se jim podařilo vozidlu poškodit všechny pneumatiky,“ pokračoval mluvčí.

„Ani to ale osmatřicetiletého muže nezastavilo a s vozidlem pokračoval ještě několik kilometrů,“ dodal Bílek, podle kterého ale nakonec začal s vozidlem zpomalovat, až nakonec u krajnice zastavil úplně.

Cizinec v Praze v kradeném autě prorazil zátaras, policisté stříleli

Krimi

Poté se řidič podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látku amfetamin či metamfetamin, tedy pervitin.

„Následnou lustrací osmatřicetiletého řidiče policisté zjistili, že má vyslovených šest platných zákazů řízení, a to až do roku 2031,“ poznamenal policejní mluvčí s tím, že Okresním soudem v Sokolově byl na muže vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody ve věci maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž tak skončil ve věznici v Ostrově.

Osmnáctiletý motorkář ujížděl policii. Spolujezdec si to natáčel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám