Hlavní obsah

Řidič uhořel v autě po čelní srážce s kamiónem

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UHERSKÝ BROD

Řidič osobního vozu uhořel v úterý před čtvrtou hodinou ráno po čelní srážce s kamiónem na hlavní silnici u Uherského Brodu. Při jízdě na Kunovice se v mírné zatáčce a v protisměru vyřítil přímo pod kola rozjetého nákladního vozu mířícího na Slovensko.

Článek

"Řidič nákladní soupravy mířící na Slovensko nestačil střetu zabránit a až do úplného zastavení tlačil osobní auto před sebou asi dvacet metrů. Po nárazu došlo k rozsáhlému požáru, který zachvátil oba vozy," přiblížil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Už při příjezdu záchranářů byl z dálky vidět mohutný požár, který kompletně pohltil jak osobní auto, tak celý tahač. Profesionálním hasičům se při příjezdu na místo naskytl hrůzný pohled. Dosud neznámý řidič osobního automobilu totiž zůstal zaklíněn v sedačce hořícího automobilu. Větší štěstí měl řidič kamiónu, který stačil před vznícením z kabiny vyskočit. "Tento vyvázl z nehody bez zranění," uvedl Mitáček.

Plameny hasičům dlouho nedovolily dostat se do kabiny osobního auta, postupně tak slábla naděje na záchranu jeho posádky. "Další překážkou bylo značné zdeformování prakticky celého vozu," doplnil Mitáček. Požár hasiči likvidovali přibližně dvacet minut, plameny se totiž začaly šířit na zadní část tahače k palivovým nádržím a zasáhly i část chladírenského návěsu. Ochlazování obou vozidel zabralo hasičům další hodinu.

Policisté odklonili dopravu

Policisté museli na několik hodin odklonit dopravu z hlavního silničního tahu z Kunovic na hranice se Slovenskem. Trasa byla převedena v místě zvaném Pepčín přes Uherský Brod a jeho místní část Havřice. Hlavní úsek se podařil částečně obnovit až kolem osmé hodiny ráno. V tu dobu začali záchranáři s těžkou technikou odstraňovat vyhořelý tahač s návěsem, který vezl několik tun jogurtů.

Příčinu dopravní nehody stále šetří uherskohradišťští policisté. "Zatím nevíme, zda automobil řídil jeho majitel nebo někdo jiný. Více bychom měli vědět v průběhu dopoledne," uvedla policejní mluvčí Jitka Zámečníková.

S hasiči si promluví psycholog

Zasahující jednotka profesionálních hasičů se v nejbližší době setká s psychologem. Jedná se totiž o jednu z nejotřesnějších dopravních nehod ve Zlínském kraji, ke které museli v posledních letech vyjíždět.

"Máme zde praxi, že pokud dojde k tak vážné události, sedneme si společně na jejich další směně, což je předpokládám ve čtvrtek. Každý hasič má ale v sobě zabudovaný obranný mechanismus, jak si má poradit po těchto náročných zásazích. Nedá se to říci obecně, ale je možná lepší se se skupinou vidět až den dva po zásahu, protože už jsou záchranáři trochu otevřenější a sdílnější," sdělila psycholožka krajských profesionálních hasičů Soňa Pančochová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám