Hlavní obsah

Řidič u Chocně odstavil auto na kolejích hlavního koridoru, narazil do něj rychlík

Choceň
Aktualizováno

Do osobního auta odstaveného na kolejích hlavního železničního koridoru u Chocně narazil v noci na neděli rychlík jedoucí z Prahy do Břeclavi. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Řidič, který byl pod vlivem alkoholu, stál opodál. Novinkám to řekla mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Podle prvotního zjištění policie byl u řidiče zjištěn alkohol. On však tvrdil, že pil až po opuštění svého auta,” řekla Novinkám Vilímková. Policisté řidiči naměřili 1,77 promile v dechu.

Nehoda se udála zhruba hodinu a půl po půlnoci. Osobní Opel Astra stál přímo v kolejišti na přejezdu v lokalitě Mítkov mezi Chocní a Brandýsem nad Orlicí.

Muž policistům tvrdil, že mu auto vypovědělo službu. „Mělo přestat po vjetí na železniční přejezd jet, nešlo nastartovat ani nešel zařadit rychlostní stupeň. Řidič tuto informaci volal na linku 158, ale bohužel se již nepodařilo přijíždějící vlak ve směru od Chocně zastavit,“ upřesnila mluvčí v tiskové zprávě.

Nehoda se obešla bez zranění. „Poškozena byla lokomotiva soupravy, která musela být odstavena. Přistavit se musela nová lokomotiva, takže vlak dorazil do cílové stanice se značným zpožděním,” uvedl pro Novinky Radek Joklík z tiskové kanceláře Českých drah. Doplnil, že poškozená lokomotiva patřila Slovenským drahám, které budou škodu vyčíslovat.

Podle policejní mluvčí Vilímkové byla škoda na dopravních prostředcích předběžně vyčíslena na téměř půl miliónu korun.

Provoz na koridoru byl podle ČTK obnoven až ráno před půl šestou. Auto musí prozkoumat znalci, vzhledem k tomu, že řidič tvrdí, že šlo o technickou závadu.

Pendolino před sebou tlačilo hořící trosky kamiónu půl kilometruVideo: Aleš Honus, Právo

Na koridoru mezi Čechami a Moravou u Studénky se koncem července zachoval podobně řidič polského kamiónu. Poté, co do kolejiště vjel, když už padaly závory, zůstal s ním stát na trati a z vozu utekl. O pár sekund do kamiónu v rychlosti 142 km/h narazil rychlovlak pendolino směřující z Bohumína do Prahy. Tři lidé zemřeli a téměř 20 dalších bylo zraněno. [celá zpráva]

Podobné případy se pak udály i na Českolipsku a Jindřichohradecku. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Prohlédněte si zdemolované pendolino zevnitřVideo: Aleš Honus, Právo

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám