Hlavní obsah

Řidič skútru v Praze při kontrole dělal, že hledá doklady. Pak se dal na útěk

Praha

Začalo to pro policisty jako kontrola řidiče skútru v Praze, záhy se však změnila v jeho pronásledování. Muže nakonec objevili schovaného ve sklepě jednoho z domů v okolí. Ve skútru policie našla 100 gramů pervitinu a také se ukázalo, že zadržený měl zákaz řízení.

Útěk podezřelého řidiče skútruVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté muže zastavili v Brožíkově ulici na pražském Smíchově poté, co před tím kolem hlídky po Plzeňské ulici projel na skútru vyšší rychlostí, než je ve městě stanovená padesátka.

„Během kontroly se řidič všemožně vymlouval, že nemůže najít osobní doklady ani řidičský průkaz, až se z ničeho nic dal na útěk a snažil se policistům utéci. A ačkoli po chvilce zmizel ve sklepení, nebylo to na dlouho. Stačilo několik okamžiků a zasahující policista ho nalezl,“ informoval v úterý o případu mluvčí policie Jan Rybanský.

Následně vyšlo najevo, že zadržený 30letý muž měl soudem zakázané řízení do ledna 2025.

Zloděj hodil po německých policistech heroin a čtyři vyřadil ze služby

Evropa

„Při útěku odhodil sáček s bílou látkou, ve které bylo později zjištěno skoro sto gramů pervitinu. Mužova bunda navíc odhalila dvě cizí platební karty a několik desítek tisíc korun,“ zmínil mluvčí.

Policisté případ prověřují kromě drogového deliktu také jako jako neoprávněné opatření platebního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto: Policie ČR

Útěk podezřelého řidiče skútru

Řidič BMW ujížděl rychlostí až 190 km/h. Policejní zátaras projel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám