Hlavní obsah

Řidič Škody Octavie srážku s kamiónem nepřežil

Novinky, pno
NOVÝ JIČÍN

Vážná dopravní nehoda s tragickým koncem se stala v noci na pátek v Mošnově na Novojičínsku. Osobní vůz Škoda Octavia se střetl s nákladním vozem. Střet nepřežil řidič osobního vozu, zraněni byli i dva lidé v nákladním autě.

Článek

Neštěstí se stalo na křižovatce v Mošnově krátce po půlnoci. Osobní vůz se střetl s nákladním autem Iveco převážejícím mléčné výrobky. Hasiči museli ze zdemolované škodovky řidiče vyprošťovat, zachránit jeho život se ale nepodařilo.

Nákladní auto škodovku zavalilo. Foto: HZS Moravskoslezského kraje.

Hasiči nejprve postavili nákladní auto pomocí vyprošťovací Tatry na kola na silnici. „Aby se jim to povedlo, museli vyložit a odklidit na krajnici šest tun mléka, tvarohu a jogurtů,“ řekl mluvčí severomoravských hasičů Petr Kůdela. Pak vyprostili tělo řidiče z octavie pomocí hydraulického nářadí.

„Staršímu muži v osobním vozu však již nebylo možno pomoci, svým zraněním podlehl ještě před vyproštěním,“ řekl mluvčí severomoravských záchranářů Lukáš Humpl.

Z nákladního prostoru se vysypaly tuny mléčných výrobků.Foto: HZS Moravskoslezského kraje.

Posádky sanitek na místě zásahu ošetřily také dva muže z nákladního vozu. „Osmadvacetiletý muž utrpěl poranění hlavy. Jednačtyřicetiletý muž byl zraněn rovněž v oblasti hlavy, lékařka klasifikovala poranění jako středně těžké,“ doplnil Humpl s tím, že oba muži skončili v nemocnici.

Okolnosti tragické srážky vyšetřují policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám