Hlavní obsah

Řidič porsche si spletl dálnici s autodromem. Řítil se rychlostí 250 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatickou honičku museli v uplynulém týdnu podstoupit jihočeští policisté. Na dálnici z Českých Budějovic do Prahy zaregistrovali řidiče Porsche 911, který se řítil 250kilometrovou rychlostí. Vydali se za ním, řidič jim ale začal ujíždět po okreskách. O incidentu informoval v neděli policejní mluvčí Milan Bajcura.

Foto: Policie ČR

Muž se řítil po dálnici 250 km/h

Článek

„Řidiči byla v místě s nejvyšší dovolenou rychlostí 130 km/hod naměřena rychlost jízdy 251 km/h, po odečtu možné odchylky měření rychlost 244 km/h,“ uvedl mluvčí. Policejní hlídka se pak snažila řidiče zastavit majáky i sirénou. Muž na to reagoval tak, že sice z dálnice sjel, ale pak chtěl před hlídkou ujet po okreskách.

Řidič opustil dálnici na výjezdu Lhotice a pokračoval směrem ke křižovatce u firmy na zpracování živočišného odpadu. Poté odbočil vpravo a chtěl po vedlejší silnici na Chotýčany. Tam ho však zastavily semafory hustší provoz.

Zlaté BMW se po D1 řítilo rychlostí 222 km/h

Krimi

Nezbylo mu tak nic než uposlechnout policejní výzvy, zastavit a vystoupit z auta. Na místě podstoupil test na alkohol i drogy, oba byly negativní. „Svého protiprávního jednání si byl plně vědom a souhlasil s projednáním přestupku,“ podotkl mluvčí, který v tiskové zprávě také řidičům kladl na srdce, že k testování rychlosti auta neslouží silnice ale autodrom.

Muži teď hrozí finanční postih a zákaz řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám