Hlavní obsah

Řidič osudné tramvaje č. 5 očekává, že půjde do vězení

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Před Okresním soudem v Novém Jičíně v úterý stane pětadvacetiletý Petr Hroch, který loni 11. dubna zavinil tragickou srážku tramvají na jednokolejce ve Vřesině u Ostravy. Při nehodě tři lidé zemřeli a několik desítek dalších cestujících utrpělo zranění.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Obviněný řidič tramvaje Petr Hroch

Článek

Bývalému řidiči, který už podal výpověď a dnes pracuje v kasinu jako krupiér, hrozí za obecné ohrožení až deset let vězení. Hroch svoji chybu přiznal a krátce po nehodě se veřejně omluvil pozůstalým. Podle svých slov počítá s nepodmíněným trestem, a tomu přizpůsobuje i život s manželkou, se kterou se oženil jen několik týdnů po tragédii.

„Zatím žádné děti neplánujeme, protože nevím, jak dlouho budu ve vězení,“ řekl již dříve novinářům.

Podle obžaloby porušil bezpečnostní předpisy a předtím, než z výhybny ve Vřesině vjel na jednokolejnou trať do Ostravy, se nepřesvědčil, zda už projela tramvaj z protisměru. Při následné srážce zemřeli tři lidé a přes čtyřicet jich bylo zraněno.

Od tragické nehody platí na lince číslo 5 přísnější bezpečnostní předpisy a v polovině letošního roku by mělo trať začít hlídat před selháním lidského faktoru elektronické zabezpečovací zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám