Hlavní obsah

Řidič nedal na Českobudějovicku přednost blikající sanitce, záchranářka se zranila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Planá

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly v úterý před polednem na silnici I/3 mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem. Řidič Peugeotu 407 vyjížděl z vedlejší silnice od letiště v Plané a narazil do sanitky, která jela po hlavní silnici. Záchranářka skončila se zraněním v nemocnici.

Nehoda sanitkyVideo: Pavel Orholz, Novinky

 
Článek

Novinky o nehodě informoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. „Na vině je pravděpodobně řidič osobního vozidla, který nedal přednost blikající sanitce,“ uvedl Bajcura.

Foto: Pavel Orholz, Novinky

Po srážce byla blikající sanitka nepojízdná

Sanitka mířila s pacientem do Českého Krumlova. „Obě vozidla byla po srážce nepojízdná a škoda se odhaduje na stovky tisíc korun,“ podotkl policejní mluvčí.

K nehodě byly na pomoc vyslány dva zdravotnické týmy. „Při nehodě došlo ke zranění záchranářky, která byla převezena do českokrumlovské nemocnice. Pacienta si převzala další posádka,“ konstatovala mluvčí jihočeských zdravotních záchranářů Zuzana Fajtlová. Řidič sanity, pacient a řidič z druhého nabouraného vozu vyvázli bez zranění.

Srážka sanitky a kamionu u Mostu, tři zranění

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám