Hlavní obsah

Řidič nechtěl v Brně čekat před zavřeným tunelem, protisměrem to vzal přímo před přijíždějící policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Počkat pár minut, než se vyřeší situace v tunelu, nebo to střihnout v protisměru pryč? Před takovým „rébusem“ stál před několika dny mladý řidič v Brně před uzavřeným tubusem Královopolského tunelu. Rozhodl se pro druhou možnost, ke své smůle ale protisměrem odjížděl zrovna ve chvíli, kdy přímo proti němu spěchala policejní hlídka.

Řidiči fabie se nechtělo čekat před uzavřeným tunelem a odjížděl v protisměruVideo: Policie ČR

 
Článek

Na to, jak jsou někteří řidiči ochotni kvůli pár ušetřeným minutám vytvořit velmi nebezpečnou situaci, poukázali policisté na videu pořízeném ze služebního vozu.

Před několika dny se uzavřel tubus Královopolského tunelu, když do něj vjelo vyšší nákladní auto.

„Policisté jeli nastalou situaci rychle řešit. Nečekané překvapení jim při cestě přichystal řidič stříbrné fabie. Tomu se nechtělo počkat pár minut, než hlídka kamion z místa vyvede, a otočil se do protisměru. Na nájezdové rampě se pak potkal s policejním vozem. Policisté na vůz jedoucí nesprávným směrem stihli naštěstí zavčas zareagovat,“ řekl policejní mluvčí David Chaloupka.

Za volantem vozu seděl čtyřiadvacetiletý mladík, který nyní bude muset své jednání vysvětlovat ve správním řízení. Policisté si při zveřejnění videa povzdychli, že tento případ není bohužel ojedinělý.

Ujížděl policii po klikaté okresce stočtyřicítkou, v autě měl ženu a dítě

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám