Hlavní obsah

Řidič na Žďársku nezvládl řízení sportovního vozu a sjel do vodní nádrže. Stálo ho to život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vír

V neděli odpoledne skončilo ve vodní nádrži Vír 2 na Žďársku po smyku auto Audi RS 5. Jeho pětašedesátiletý řidič podle policie nezvládl řízení silného vozu, vyjel mimo silnici, přerazil betonové patky a sjel do vody.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda na Žďársku

Článek

Spolujezdkyně zvládla ještě z havarovaného auta vyplavat, řidiče vyprostil další muž, který náhodou projížděl kolem. Řidič ale v noci svým zraněním v nemocnici podlehl.

Tragická nehoda se odehrála na silnici od obce Vír směrem na Koroužné. „Řidič při jízdě levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a jiným okolnostem, které je možno předvídat,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Ve vozidle kromě řidiče cestovala ještě spolujezdkyně, které se podařilo z vozidla dostat a doplavat ke břehu. Řidiče z vozidla vyprostil jiný řidič, který jel v tu chvíli kolem. Ani na okamžik nezaváhal, a když viděl potápějící se vozidlo na hladině nádrže, skočil do vody a dostal muže na břeh. Silně podchlazeného řidiče se na břehu podařilo resuscitovat a ve vážném stavu byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Novém Městě na Moravě, kde bohužel v noci svým zraněním podlehl,“ dodala mluvčí.

Škodu na autě vyčíslili policisté na dva miliony korun.

Na dálnici D8 boural autobus a nákladní auto. Zasahoval vrtulník

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám