Hlavní obsah

Řidič na Přerovsku nadýchal bezmála pět promile

Hranice

Téměř pět promile alkoholu nadýchal 57letý řidič auta, kterého policisté zastavili ve čtvrtek v Hranicích na Přerovsku. Upozornil je na něj svědek, jehož upoutal svým stylem jízdy. Právo o případu v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na základě oznámení všímavého občana na linku 158 vyjela hlídka na ulici Havlíčkova, kde zastavila 57letého řidiče ve vozidle značky Kia. Vzhledem k tomu, že jsme přijali oznámení o totálně opilém řidiči, byla s ním provedena dechová zkouška,“ uvedla mluvčí.

Při prvním měření podle ní řidič nadýchal 4,82 promile alkoholu.

„O pár minut později se hladina snížila na 3,4 a poslední zkouška zase poskočila směrem nahoru na 3,61 promile,“ konstatovala Zajícová.

Muž na čtyřkolce nadýchal skoro čtyři promile

Krimi

Na výzvu policistů se podle ní řidič podrobil lékařskému vyšetření s odběrem bio materiálu a na místě mu byl zadržen řidičský průkaz.

„Jeho nezodpovědná jízda se naštěstí obešla bez vážných následků a je prověřována pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala policejní mluvčí.

Šofér měl v sobě extrémní množství alkoholu. Již stav při třech a více promile označují zdravotníci jako vážnou otravu organismu a u čtyř promile může jít o život. Rozhodujícím je mimo jiné metabolismus konzumenta a to, do jaké míry je na alkohol a jeho vyšší dávky zvyklý.

Auto cukalo, stěrače stíraly. Řidiče po lahvi vodky zastavila policie v Jičíně

Krimi

Na podobného hazardéra se svým zdravím, ale hlavně s životy ostatních účastníků silničního provozu narazili loni v srpnu policisté na Vyškovsku, kde řidiči při dechové zkoušce naměřili šest promile.

Podobným „rekordem“ nechvalně proslul v roce 2005 šofér fekálního vozu Milan Čurda z Tuhaně na Semilsku, který po nehodě nadýchal bezmála osm promile.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám