Hlavní obsah

Řidič na Jičínsku se nevěnoval řízení a vjel před kamion. Kamera střet natočila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie ve čtvrtek zveřejnila video z hromadné nehody, která se stala na konci května na Jičínsku. Dvě osobní auta se tam střetla s kamionem. Video policie zveřejnila jako prevenci s komentářem, aby řidiči nepodceňovali únavu a věnovali se řízení.

Nehodu zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

K nehodě došlo na obchvatu Jičína. „Pětapadesátiletý řidič automobilu Škoda Octavia jedoucí od Robous směrem na Valdice se na přímém úseku komunikace zřejmě plně nevěnoval řízení, náhle přejel do protisměru, kde se střetl s nákladním automobilem, který řídil sedmapadesátiletý řidič,“ uvedla tehdy mluvčí policie Eliška Pospíšilová.

Vlivem nárazu skončil náklaďák ve svodidlech, od kterých se odrazil do levého jízdního pruhu, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia.

Foto: Policie ČR

Nehoda na obchvatu

Řidiče škodovek (55 a 32 let) odvezla záchranka do nemocnice, k dalším zraněním nedošlo. Podle nynějšího vyjádření policie neutrpěli vážné zranění. Škoda byla vyčíslena na 1,3 milionu korun.

„Ze sledovaných statistických ukazatelů dlouhodobě vyplývá, že nejtragičtějšími příčinami prázdninových nehod jsou nepřizpůsobení rychlosti dopravně technickému stavu vozovky, vjetí do protisměru a nevěnování se řízení,“ uvedla mluvčí policie.

Hromadná nehoda u Jičína: Po jedné čelní srážce v protisměru následovala hned další

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám