Hlavní obsah

Řidič na D46 vjel do čerpací stanice, spletl si brzdu s plynem

– Prostějov

Až v útrobách čerpací stanice skončila jízda pětačtyřicetiletého řidiče na D46 u Prostějova. Řidič místo na brzdu omylem sešlápl plyn. Lekl se vedle jedoucího auta. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda však přesáhla 1,2 milionu korun. Řidič dostal pokutu 2000 korun.

Foto: Policie ČR

Auto skončilo v čerpací stanici.

Článek

Nehoda se stala v úterý odpoledne na dálnici D46 ve směru od Prostějova na Vyškov ve chvíli, kdy řidič vozidla Ford Galaxy na 22. kilometru dálnice chtěl odbočit na čerpací stanici. Začal se proto řadit do pravého odbočovacího pruhu.

Děsivý záběr: U Vyškova se zřítil vírník přímo na dálnici. Řidič, který těsně uhnul, to natočil

Krimi

„Během tohoto manévru jej však vylekalo vozidlo, které jelo tím samým směrem ve druhém jízdním pruhu. Řidič fordu proto omylem sešlápl plyn, a jakmile projel odbočovacím pruhem, najel na travnatý pás, kde narazil do dopravní značky, a pokračoval dál,“ popsala mluvčí policie Lenka Vaková.

Jeho jízdu ukončil až náraz do budovy čerpací stanice. Auto prorazilo výlohu budovy a smetlo židle a stolky uvnitř. Test na alkohol měl řidič negativní, škoda na vozidle, na budově i vybavení čerpací stanice se vyšplhala na 1,26 milionu korun. Policisté dopravní nehodu vyřešili uložením pokuty 2000 korun, dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám