Hlavní obsah

Řidič kamionu srazil na odpočívadle D1 u Prahy chodce a ujel. Muž zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průhonice

Smrtelné zranění utrpěl chodec, kterého v noci na pátek srazil neznámý řidič kamionu na odpočívadle dálnice D1 u Prahy. Šofér pak z místa odjel.

Foto: Policie ČR

Místo smrtelné nehody

Článek

Policie o nehodě informovala v pondělí s tím, že se stala v blíže neurčenou dobu v rozmezí čtvrteční 21. hodiny a pátečních 04:30 na parkovišti čerpací stanice Orlen Benzina v Průhonicích ve směru do centra Prahy.

„Kriminalisté zjistili, že zatím nezjištěný řidič projížděl výše zmiňovanou parkovací plochou s vyznačeným šikmým parkovacím stáním, přičemž během průjezdu došlo ke kontaktu s chodcem, který při srážce utrpěl smrtelné zranění,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Řidič podle něj pak ujel, aniž by poskytl první pomoc. Kriminalisté zjistili, že šlo o tahač s návěsem zřejmě značky Renault, typ T Gama, bílé barvy, a pod čelním sklem byl modrý nápis přepravní společnosti, která nebyla blíže specifikována. Návěs byl s plachtou tmavé barvy bez polepů.

Porsche po honičce s policií v Praze bouralo

Krimi

Řidičem měl být muž ve věku 50–55 let, s šedivými vlasy, které byly delší, po ramena.

Policisté prosí svědky, kteří byli v uvedenou dobu na parkovišti, aby se jim ozvali. Stejně tak hledají kamerové záznamy z palubních kamer. Informace přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám