Hlavní obsah

Řidič kamionu, který hazardoval na Liberecku, vyvázl bez trestu

– Liberec

Polský žalobce ukončil bez trestu vyšetřování 59letého řidiče kamionu, který loni v březnu na Liberecku během nebezpečného manévru málem naboural dvě auta. Čeští žalobci zvažují, že polského občana budou stíhat v Česku.

Nebezpečný manévr řidiče kamionu z pohledu řidiče ohroženého autaVideo: Prima FTV

 
Článek

O závěru vyšetřování informovala televize Prima, která kontaktovala polské justiční orgány. „Dne 31. listopadu roku 2019 byla věc ukončená vydáním rozhodnutí o ukončení vyšetřování," řekl Primě Krzysztof Dratwa, mluvčí Oblastní prokuratury v Miechowě.

Vyšinutého řidiče kamionu natočil i šofér nejohroženějšího auta. Podruhé jsem se narodil, řekl

Krimi

Podle žalobce se žádný trestný čin nestal. Okresní státní zastupitelství v Jablonci nad Nisou nyní zvažuje, že obnoví stíhání řidiče v Česku. Spis však musí nejdříve přezkoumat. Čeští policisté řidiče podezírali z obecného ohrožení. Spis byl do Polska předán v rámci mezinárodní právní pomoci.

Vyšinutý řidič polského kamionu na Liberecku ohrozil dvě auta. Šofér se zachránil myškou

Krimi

Incident se odehrál 12. března večer na silnici číslo I/65 u Rychnova u Jablonce nad Nisou. Podle svědků řidič nákladním autem vyjížděl nájezdem od Rychnova, kam se protisměrným sjezdem z nezjištěných důvodů zase vracel.

BEZ KOMENTÁŘE: Nebezpečný manévr kamionu na LibereckuVideo: Josef Lonner, Novinky

Odbočil vlevo do protisměru na sjezd určený pro vozidla mířící od Jablonce nad Nisou, nedělal si starosti s dvojitou plnou čarou ani s tím, že za ním jede v levém pruhu osobní auto.

Po nebezpečném manévru zůstala šoférovi za ním jen úzká skulina na to, aby rychle projel a nenarazil do protijedoucího auta. Naštěstí se mu klička povedla a vyvázl bez újmy. Incident natočil další muž na palubní kameru a video zveřejnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám