Hlavní obsah

Řidič kamionu dostal už podruhé pokutu 100 tisíc za odmítnutí zvážení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už podruhé vyměřila policie pokutu třicetiletému řidiči kamionu za to, že odmítl nechat zvážit svůj zjevně přetížený návěs. V prvním případě sankce činila 100 tisíc korun a nyní mu dopravní policisté dali další pokutu ve stejné výši.

Foto: Policie ČR

Kamión, jehož řidič odmítl najet na kontrolní váhy.

Článek

Řidiče polské nákladní soupravy, která převážela dřevní hmotu, policisté zastavili na konci uplynulého týdne v Ostravě. Při lustraci zjistili, že má nedoplatek v systému CEPAN ve výši 100 tisíc korun za přestupek zaznamenaný před delší dobou na Bruntálsku. „Jednalo se o sankci za přestupek v souvislosti s nenajetím na kontrolní váhy,“ uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková.

I nyní ho policisté vyzvali k podrobení se kontrolnímu zvážení automobilu a jeho nákladu. „To odmítl a byla mu uložena další pokuta ve výši 100 tisíc korun,“ dodala Jiroušková.

První dluh ve výši 100 tisíc korun řidič nyní zaplatil na místě, na druhou pokutu mu policie vystavila blok a peníze po něm bude vymáhat. O důvodu, proč řidič dvakrát po sobě odmítl zvážení a nechal si raději vyměřit pokutu, lze jen spekulovat. Pravděpodobně si ale byl vědom, že pokud by se zvážit nechal, bylo by mu zjištěno tak velké přetížení, že by sankce byla ještě vyšší.

Mizerně zajištěné klády se kývaly z přetíženého náklaďáku na dálnici D1 na Přerovsku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám