Hlavní obsah

Řidič jezdil z benzínek bez zaplacení. Kvůli covidu jsem ztratil práci, vysvětloval policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až dvouleté vězení hrozí 32letému muži, kterého policie podezírá, že odjel v několika případech z benzínek po natankování nafty bez zaplacení. Obviněného zachytily bezpečnostní kamery, a nakonec se ke krádežím přiznal. Své počínání vysvětlil tím, že byl ve finanční krizi kvůli covidové pandemii.

Foto: Policie ČR

Řidič podle policie ujížděl ve vozidle Mercedes-Benz Viano.

Článek

Muž podle policie ujížděl od čerpacích stanic na trase mezi Hradcem Králové a Prahou, aniž by zaplatil za natankovanou naftu, loni od srpna do poloviny listopadu.

„Minimálně v osmi případech měl dohromady způsobit škodu za necelých 20 tisíc korun,” informovala ve středu o případu mluvčí policie Iva Kormošová.

„Přijatá oznámení o krádeži se vždy týkala neznámého řidiče černého vozidla značky Mercedes-Benz Viano s SPZ, která byla zkraje srpna nahlášena v Hradci Králové jako odcizená,” dodala.

Krádež nafty za čtyři stovky nebo kafe v kabelce, podezřelým hrozí osm let

Krimi

Pomocí kamerových záznamů se ukázalo, že v době, kdy auto ujíždělo po dálnici, se pohybovalo ve stejných místech to samé vozidlo, ale s jinou SPZ.

„Policisté došli k závěru, že pachatel používá jedno vozidlo, na kterém mění dvě sady registračních značek, přičemž jedna SPZ patří dle technického průkazu k výše uvedenému vozidlu. Majitel auta se na výzvu k podání vysvětlení dostavil na služebnu,” uvedla Kormošová.

Srbští rowdies rabovali benzinku na D1 v Praze, brali bagety i plyšáky

Krimi

Podle mluvčí podezřelý dorazil za policisty ve stejném oblečení, které měl na sobě muž zachycený na kamerových záznamech.

„Důkazy do sebe začaly zapadat a muži nezbylo nic jiného než se po předchozím zatloukání ke všem krádežím přiznat. K protiprávnímu jednání ho prý dohnala covidová pandemie, kdy ztratil zaměstnání a byl v bezvýchodné situaci,” uvedla Kormošová.

„Aby mohl dojíždět z Jeseníku do Německa, kde si sehnal novou práci, nezbylo mu prý nic jiného než tankovat bez zaplacení,” dodala mluvčí s tím, že obviněnému hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám