Hlavní obsah

Řidič favoritu havaroval na letních pneumatikách

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRUŠKY

Tři těžká a jedno lehké zranění je předběžná bilance vážné dopravní nehody, která se stala v úterý dopoledne na hlavním silničním tahu z Břeclavi do Hodonína. Podle předběžných výsledků šetření střet v katastru obce Hrušky zřejmě zavinil řidič vozu Škoda Favorit, které v mírné pravotočivé zatáčce předjížděl jiné auto.

Článek

Při manévru se čelně střetl s protijedoucí felicií. Na místě nehody zasahovali hasiči, kteří část cestujících vyprostili z vraků aut.

Dva ze tříčlenné posádky favoritu a řidiče felicie pak sanitky záchranné služby odvezly do nemocnice s vážnými úrazy, zejména dolních končetin. Třetí pasažér z favoritu je následoval s úrazem lehčího charakteru. Míra zavinění je předmětem následného policejního šetření.

Jel na letních gumách

"Určitě se na nehodě podílela i skutečnost, že řidič favoritu jezdil na letních pneumatikách," upozornil vedoucí dopravního inspektorátu břeclavské policie Jiří Mach.

Hasiči informaci o nehodě přijali v 9.20 minut a následující dvě hodiny byla doprava mezi Břeclaví a Hodonínem částečně svedena na objízdnou trasu. Škoda na vozidlech, z nichž favorit byl v přední části asi o půl metru kratší, překročí sto tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám