Hlavní obsah

Řidič dodávky zneužil záchranářskou uličku. Čekajících policistů si nevšiml

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlídka dopravních policistů byla ve čtvrtek svědkem bezohledného jednání řidiče dodávky. Ten místo čekání v koloně využil k rychlé jízdě záchranářskou uličku, kterou vytvořili ostatní řidiči. Za zneužití dostal na místě pokutu.

Řidič dodávky zneužil záchranářskou uličku.Video: Policie ČR

 
Článek

Desítky řidičů čekaly ve čtvrtek odpoledne v koloně, která se na jižní Moravě vytvořila kvůli silnému provozu. Mezi ostatními kolonou popojížděla i hlídka dopravních policistů.

Kolem nich v jednu chvíli ale projel řidič české dodávky. Policisté se za řidičem ihned vydali a zároveň si jeho jízdu v ukázkově vytvořené záchranářské uličce, kde neměl co dělat, natočili. „Zneužil vytvořené záchranářské uličky a chtěl si tak pravděpodobně zkrátit čekání v koloně. Z toho důvodu za ním kolegové vyrazili a následně řidiče za porušení zákona pokutovali,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

Malého chlapce srazilo na náměstí v Kroměříži auto. Přistával tam vrtulník

Krimi

Policie nesdělila, na jaké silnici k takovému jednání došlo, ani jaká byla výše pokuty.

Kdo může uličku použít?

Do záchranné uličky mohou všechna vozidla integrovaného záchranného systému, správci komunikací nebo například odtahové služby, které jedou odklidit následky dopravních nehod.

Ulička se na dvouproudé silnici vytváří tím způsobem, že řidiči na obou stranách uhnou co nejvíce do stran a díky tomu vznikne volný pruh mezi nimi. Na víceproudé silnici uhýbají auta v rychlém pruhu vlevo, zbytek doprava.

Foto: Policie ČR

Záchranářská ulička.

Lékař spěchal na pomoc ženě s infarktem. Uvízl v koloně bez záchranářské uličky

Krimi

Reklama

Související témata:
Záchranářská ulička

Výběr článků

Načítám