Hlavní obsah

Řidič auta vytáhl na autobusáka pistoli, ten ho zpacifikoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Namíření střelnou zbraní na řidiče autobusu se vymstilo 21letému řidiči osobního auta v Třebíči. Šofér ho dojel, ubránil se jeho dalším útokům a zpacifikoval ho do příjezdu policie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Řidič linkového autobusu jel ve čtvrtek odpoledne po hlavní silnici, když nedostal přednost v jízdě zprava od šoféra VW Golf, který přijížděl po ulici Kpt. Jaroše. Ke střetu vozidel nedošlo a řidič autobusu na auto zatroubil. Reakce však byla nečekaná, mladík stáhl okno a namířil na řidiče autobusu střelnou zbraň.

Útok na autobus s cestujícími na Náchodsku, díry ve skle ukazují na střelbu

Krimi

Ten se ale nezalekl a jel za autem až na křižovatku Rafaelova-Sportovní, kde oba zastavili na červenou. „Řidič autobusu vystoupil a oslovil řidiče osobního auta. Ten ze svého vozidla vystoupil a fyzicky napadl řidiče autobusu úderem pěstí do obličeje. Řidič autobusu ale útočníka zpacifikoval, svedl ho na zem, kde ho držel až do příjezdu policejní hlídky,“ informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Autobusák v Olomouci boural se 3,5 promile, hned mu sebrali řidičák

Krimi

Policisté si mladíka převzali a zjistili, že u sebe má plynovou pistoli. Dechové zkoušky a testy na drogy byly u obou mužů negativní. Mladík je podezřelý z trestných činů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Řidič autobusu při incidentu utrpěl drobné poranění v obličeji a musel na ošetření do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám