Hlavní obsah

Řidič auta se na Plzeňsku čelně srazil s autobusem. Nehodu nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrtelná nehoda se stala v pátek před polednem na hlavním tahu z Plzně do Českých Budějovic. U odbočky na obec Klášter se srazil automobil s autobusem. Osmasedmdesátiletý šofér osobního vozu utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl.

Tragická nehoda na PlzeňskuVideo: Klára Mrázová , Právo

 
Článek

Nehoda se stala kolem půl dvanácté. Osmasedmdesátiletý řidič opelu směřoval od Plzně. „V pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem. Řidič auta utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Při nehodě zemřel starší řidič

V autobuse cestovalo 30 turistů, podle zjištění Práva šlo o Číňany. „Najednou mi vlítlo auto na čelní sklo. Brzdil jsem, ale bohužel už jsem nemohl nic dělat, nešlo to,“ zalitoval řidič, který vezl cizince z Českého Krumlova do Plzně a dále do Mariánských Lázní. „Těžká zranění nikdo z turistů nemá,“ doplnil.

To potvrdila za krajskou záchranku Mária Svobodová. „Ošetřili jsme dvaasedmdesátiletou ženu a osmapadesátiletého muže, oba měli lehká zranění. Sanitka je odvezla do plzeňské nemocnice na Bory. Nikdo další nebyl zraněn ani nevyžadoval ošetření na místě,“ konstatovala Svobodová.

Případem se zabývají kriminalisté. „U zemřelého nařídili soudní pitvu,“ dodala Brožová.

Řidič dacie narazil na Plzeňsku do stromu, na místě zemřel

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám