Hlavní obsah

Renč trvá na tom, že při nehodě za volantem neseděl

Právo, Radim Vaculík

Režisér Filip Renč trvá na tom, že při nehodě z předminulého týdne v Praze za volantem služebního subaru neseděl. Policie přitom minulý týden oznámila, že na základě svědeckých výpovědí dospěla k opačnému závěru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Filip Renč

Článek

„O této informaci vůbec nevím, celá věc se ještě došetřuje. Je mi to naprosto k smíchu, já si samozřejmě dál stojím za tím, co jsem řekl už na místě nehody, že jsem auto neřídil. Je to normální šikana, mám toho plné zuby a budu se bránit právní cestou,“ uvedl Renč.

Nehoda se stala 17. srpna, kdy řidič subaru zezadu narazil kvůli nedostatečnému odstupu do vozu před ním. Žádný z účastníků nebyl zraněn. Renče našli policisté až po nehodě v nedalekém servisu. [celá zpráva]

Nyní už mají jeho případ na stole úředníci přestupkového odboru pražského magistrátu. Režisérovi hrozí za ujetí od nehody a odmítnutí dechové zkoušky dvouletý zákaz řízení a 50 tisíc pokuty.

Úředníci už si Renče pozvali na kobereček. „Včera (v úterý) něco došlo na firmu, takže půjdu normálně právní cestou podat vysvětlení tak, jak se to má dělat. Žádná protekce, žádné lhaní, fér jednání. Ale člověk nesmí být šikanován jen proto, že je známou tváří,“ poznamenal Renč.

Kvůli nehodě zřejmě definitivně přišel o režírování dalších spotů preventivní kampaně Nemyslíš, zaplatíš. [celá zpráva]

Režisér Filip Renč trvá na tom, že při nehodě z předminulého týdne v Praze za volantem služebního subaru neseděl. Policie přitom minulý týden oznámila, že na základě svědeckých výpovědí dospěla k opačnému závěru.

Chce podat žalobu na mluvčího

Renč nyní žádá po mluvčím ministerstva dopravy Karlu Hanzelkovi omluvu za jeho údajné tvrzení v médiích, že Renč za svou práci inkasoval deset miliónů korun. Renč ve středu řekl, že jeho honorář byl mnohem nižší. Nepravdivá informace ho prý poškozuje.

Pokud se Hanzelka neomluví, chce podat žalobu na ochranu osobnosti. Hanzelka ale na Renčovu výzvu reagovat odmítá. Výrok o honoráři v hodnotě deseti miliónů korun prý nikdy neřekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám