Hlavní obsah

Recidivista obžalován ze znásilnění osmileté

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Trojnásobné znásilnění osmileté holčičky má podle obžaloby na svědomí šestatřicetiletý Milan Horváth. Případem se od pondělka zabývá ostravský krajský soud. Žaloba tvrdí, že vylákal dceru svých známých na odlehlé místo v Orlové-Porubě 25. srpna 2004 pod záminkou koupě cigaret a alkoholu pro jejího otce. Při cestě k prodejně se na ni vrhnul.

Článek

"Položil ji na zem, kde ji i přes její fyzický odpor znásilnil. Pak to ještě nejméně dvakrát opakoval," uvedla v obžalobě státní zástupkyně. Dívence způsobil tržné zranění, se kterým musela být ošetřena v nemocnici. Otec pěti dětí, v minulosti již několikrát trestaný například za loupeže, však znásilnění popírá.

"Jenom jsem ji osahával. Nevím, co to do mne vjelo, svého činu lituji. Není ale pravda, že bych se dopustil nějakého násilí a že bych s ní souložil," vypověděl Horváth.

Zranění dívky vysvětluje tím, že jí strkal do přirození prsty. "Trvalo to jen chvíli, maximálně patnáct minut," řekl mimo jiné. Když matka dnes devítileté Evy vcházela do soudní síně, obžalovaný se na ni ani nepodíval a během její výpovědi měl oči upřené k zemi.

Dítě má vážné psychické problémy

"Takový chlap by potřeboval vykastrovat. Tam, kde bydlí, je hodně šlapek, které by mu daly za dvě stovky. I zadarmo by s ním šly, a on si vybral takové děcko," lamentovala u soudu matka Evičky. Svědčit přišla s policejním doprovodem, protože jí údajně vyhrožovali fyzickou likvidací, pokud bude svědčit.

Holčička má z události podle matky dodnes psychické problémy. "Zhoršila se ve škole, nic ji nebaví. Když se koupe, nedovolí mi, abych ji umývala mezi nohama," řekla matka.

Za znásilnění dítěte Horváthovi hrozí jako zvlášť nebezpečnému recidivistovi až patnáct let vězení. Rozsudek bude pravděpodobně vyhlášen ve středu.

Reklama

Výběr článků

Načítám