Hlavní obsah

Recidivista na krádež vánočního stromku nestačil. Zavolal si kamaráda a odvezli ho na kočárku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Na Vánoce se připravují také recidivisté. Přesvědčila se o tom v úterý policie v České Lípě, když řešila dva muže, kteří společnými silami sebrali vánoční stromek z oplocenky u obchodu. Sledovala je však kamera.

Muži ukradli vánoční stromekVideo: Policie ČR

 
Článek

Ke Kauflandu se nejprve vypravil 44letý muž, který měl uprostřed noci zájem o stromek v hodnotě 559 korun. Snažil se jej sám přetáhnout přes plot, jenže měl asi málo síly, a tak si na pomoc zavolal 27letého kamaráda. Spolu už jim to šlo mnohem lépe.

„Starší z dvojice tahal smrk za špičku a jeho komplic vyzdvihoval kmen postupně přes oka plotu. To ale netušili, že je přitom sleduje obsluha městského kamerového systému, která o půlnočních zlodějích informovala operační středisko městské policie. Ze záznamu bylo patrné, že lapkové nakonec vysoký smrk dokázali přes plot přehodit,“ sdělila mluvčí policie Ivana Baláková.

Dvojice pak stromek naložila do kočárku a odjela k lávce přes Ploučnici. Tam už na ni čekali strážníci, kterým se muži ke krádeži přiznali. Skončili na služebně, kde jim bylo sděleno podezření z krádeže. Oba muži jsou podle mluvčí recidivisté, kteří brány věznice opustili v červenci.

Za uříznutí stromku hrozí pokuta až 15 tisíc korun

Finance

Reklama

Výběr článků

Načítám