Hlavní obsah

Recidivista má patnáct záznamů, teď je u soudu kvůli pokusu o vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Trestem okolo dvanácti let vězení navrhuje státní zástupkyně Lenka Faltusová potrestat šestatřicetiletého Jakuba Martina z Vrchlabí. U Krajského soudu v Hradci Králové začalo v pondělí hlavní líčení, v němž figuruje jako obžalovaný z několika závažných trestných činů, kterých se dopustil loni během jediného dne. Svou vinu u soudu přiznal.

Obžalovaný z pokusu vraždyVideo: Ludmila Žlábková, Novinky

 
Článek

Zpovídá se z nebezpečného vyhrožování, výtržnictví, pokusu těžkého ublížení na zdraví a pokusu o vraždu, proto se pohybuje v trestní sazbě až 18 let vězení. Muž by měl podle návrhu státní zástupkyně absolvovat i ústavní protialkoholickou a protitoxikologickou léčbu.

Policie se o běsnění obžalovaného dozvěděla loni 12. května v podvečer, krátce poté, co na autobusovém nádraží ve Vrchlabí napadl nožem dva mladé muže. Jednoho pořezal na krku a druhého pobodal. Oba skončili v nemocnici.

„Podezřelého muže policisté na místě zadrželi a zajistili u něj dvoučepelový nůž s délkou jedné čepele cca dvanáct centimetrů,“ uvedla po činu policejní mluvčí Iva Kormošová s tím, že pachatel nadýchal téměř 1,7 promile alkoholu.

Foto: Ludmila Žlábková, Novinky

Obžalovaný Jakub Martin přichází v pondělí ke Krajskému soudu v Hradci Králové

V průběhu vyšetřování se ukázalo, že obžalovaný, který má pověst násilníka a uživatele drog, má už patnáct záznamů v trestním rejstříku. Naposledy byl z vězení propuštěn na konci dubna 2021, kde si odpykával 1,5letý trest za výtržnictví.

Onoho 12. května neohrožoval pouze oba muže, ale rovněž svou známou, které vyhrožoval smrtí. Telefonoval jí a chtěl se sejít na vrchlabské pěší zóně. Přitom ji obviňoval, že o něm rozhlašuje, že je fízláckej práskač, a vyhrožoval jí, že ji za ty řeči sejme. Když ji před osmou hodinou večer potkal na autobusovém nádraží, skutečně měl v ruce nůž a křičel: Já ti tady teď podříznu krk. Zachránil ji útěk a kamarádka s autem, která ji z místa odvezla.

Všechny tři své oběti obžalovaný znal. Rozsudek vynese předseda senátu Luboš Sovák v úterý dopoledne.

Ostravský výtržník dostal 12 let za pokus o vraždu muže, který ho napomenul na ulici

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám